Smaakvolle Ecologische Landschap(s)tuinen

Smaakvolle

Naast smaakvol in de esthetische vorm van architecturaal mooie tuinen, krijgt de tuin ook eetbare vaste planten, kruiden, struiken en bomen.

Het kan gaan van een eetbare siertuin, fruittuin, theetuin, kruidentuin, pluktuin, bijentuinen, bloementuin, een voedselbos of een combinatie van bovenstaande. We overleggen samen jouw toekomstige culinaire tuin.

Denk bij smaakvol niet direct aan een grote moestuin die je ingrediƫnten oplevert voor een hoofdmaaltijd, maar eerder aan een verrukkelijke aanvulling voor in de keuken, verspreid over je tuin. Je selecteert naar eigen smaak & kleur je tuinplanten. Veel eetbare planten zijn niet enkel smaakvol, maar hebben ook een sierlijke, nuttige of geneeskrachtige functie. Dit gecombineerd met verfijnde geuren en kleuren.

Ecologische

We houden rekening met de leefbaarheid van de tuin voor zowel mens als natuur. We hanteren ecologische ontwerpprincipes en kiezen voor duurzame en lokale materialen. We opteren voor een grote variatie aan multifunctionele planten om de biodiversiteit te versterken en trachten een ecosysteem te ontwikkelen dat in balans is. Naast het ontwerp is ook de manier waarop de tuin aangelegd en onderhouden wordt (o.a. pesticidevrij) een belangrijke factor in het ecologisch verhaal.

Landschap(s)tuinen

Tijdens het ontwerp houden we rekening met het landschap waarin het perceel zich bevind. We ontwerpen tuinen waar grootschalige landschapssystemen nagebootst worden op een kleine schaal. We proberen natuurlijke processen te imiteren. Denk maar aan het ecosysteem of de successie van akker naar bos.

We denken bij ons ontwerp op lange termijn. Tuinen zijn constant, maar traag in verandering net zoals het landschap. Daarom trachten we een zelf onderhoudend systeem zoals in een natuurlijk landschap te ontwerpen.